Pečeme s tvarohem

Pečeme s tvarohem

Honí vás v  mlsná a rádi byste dali přednost něčemu jednoduchému a lehkému? Vyzkoušejte řezy a dortíky v nichž hlavní roli hraje tvaroh. Tak který ochutnáte? A proč zrovna tvaroh?

Tvaroh je mléčný výrobek, který se řadí mezi sýry. Ano čtete správně. Tvaroh je nezrající sýr, který se získává kyselým srážením. Sraženina vzniká z kravského případně i kozího mléka a to dvěma způsoby. Pomocí působení kyseliny mléčné vzniká tvrdý tvaroh. Pokud se ke srážení použije syřidlo, vznikne tvaroh měkký. Podle tučnosti mléka pak tvarohy dělíme na odtučněné, nízkotučné, polotučné a tučné.

Tvaroh je velmi hodnotná potravina, ze které můžeme připravit zdravá, sytá a velmi výživná jídla. Tvaroh je lehce stravitelný, obsahuje velké množství plnohodnotných bílkovin, minerální látky a vitamíny. Má nízkou energetickou hodnotu za to, ale vysokou hodnotu nutriční.

Tvaroh má v kuchyni variabilní použití. Připravit si z něj můžete různé pomazánky, nebo náplně do buchet či palačinek. Naprosto skvělé jsou ale tvarohové dezerty, buchty, řezy či dorty.

Ohlásila se vám nečekaná návštěva a nemáte moc času na přípravu? Vsaďte na tvarohové řezy z listového těsta. Příprava je rychlá, není potřeba velké množství ingrediencí a řezy chutnají výborně. Navíc můžete přidat ovoce podle chuti.

Chcete svou rodinu překvapit něčím novým? Hledáte recept na tvarohový dort? Co to tentokrát zkusit trošku jinak. Vyzkoušet můžete třeba tvarohový dort ze sušenek a s polevou z ledových čokoládek.  Tvaroh zde naprosto skvěle doplňuje smetana, zakysaná smetana a ovoce. Poleva z ledových čokoládek je pak už jen pomyslnou třešničkou na dortu. Tento tvarohový dort bude jistě chutnat všem, kteří si pochutnají na lehčích dortech. Příprava je snadná, ale je třeba dort nechat odležet. Vydržíte ho nesníst dříve než ztuhne?

Hledáte něco k odpolední kávičce? Nedělní odpoledne si můžete zpříjemnit třeba výbornou strouhanou tvarohovou buchtou. Příprava této netradiční tvarohové pochoutky je snadná a po tvarohové buchtě se pak jenom zapráší.

 

Tvarohu to zkrátka ve sladkých jídlech sluší. Tak který z receptů vyzkoušíte?

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *